En af mine svigersønner spurgte mig da jeg kom hjem, hvad det bedste var jeg havde fået at spise på min ferie. Jeg svarede lidt provokerende at det var flymaden på vej hjem :-)
Jeg elsker at gå på restaurant i det lokalområde jeg bor når jeg er på ferie. Jeg må bare konstatere at der ikke var mange (og slet ikke gode) restauranter i området. Kunne jeg så ikke bare tage bilen og køre hen til restauranter som var bedre. Jo, men jeg nyder også at få et glas vin til maden, så det bliver ofte på gåben, når jeg er ude at spise.
Der var en enkelt restaurant i lokalområdet som jeg kom til at spise en del på. Den var italiensk (!!) og havde et kæmpe turistmenukort. Men "Insolito" lavede rent faktisk dejlig italiensk mad og havde en god "husets" rødvin. Så der kom jeg til at spise mange af mine måltider.
Jeg besøgte også andre restauranter i området, men standarden var ikke særlig høj. Som da jeg blev rigtig glad for at der på en restaurant var lammeskank (en af mine livretter) på menukortet. Men da jeg så fik den var mikroovnen åbenbart ikke sat højt nok i varmegraderne, så den var iskold indeni. En lammeskank skal hives op direkte fra gryden hvor den har simret i flere timer og serveres brandvarm.
Sådan var billedet generelt af de lokale restauranter. Måske de mangler kunder på grund af all-inclusive hotellerne, men jo mere grund til er der jo til at de skal servere skøn madlavet af friske råvarer.
Det er jo kendt, at der i Spanien og de kanariske øer er et ønske fra befolkningen om, at begrænse turismen. Det kan jeg godt forstå, når man ser på Gran Canaria, Tenerife, Barcelona og Malaga og sikkert mange andre steder.
Jeg fik det måske at føle på en Gastro Pub i Los Cancajos, hvor jeg havde tænkt mig jeg skulle spise, De havde et dejligt begrænset menukort og der var ingen gæster i restauranten, så jeg tænkte at det kunne være mig der var lidt tidligt på den.
Så jeg satte mig roligt ned udenfor (det var en dejlig aften) og tjeneren kom hurtigt med menukort og spurgte om jeg ville bestille noget at drikke. Jeg valgte et glas rødvin fra menukortet og nød det, indtil hun kom tilbage og bad mig bestille maden (der var ikke nogen i restauranten). Jeg sagde jeg lige ville nyde rødvinen og tænke lidt mere over hvad jeg havde lyst til at spise. 1 minut efter kom hun tilbage og bad om min bestilling. Jeg ville gerne vente lidt og hun gik. Kom dog tilbage 1 minut efter og bad mig igen bestille maden.
Nu var hun jo ikke særlig venlig i sit udtryk og jeg spurgte om jeg var et problem. Hun snerrede af mig og mente nok at jeg havde tænkt nok over maden (der var stadig ikke nogen i restauranten) og jeg måtte sige til hende at jeg gerne ville betale for rødvinen og forlade stedet. Måske var jeg bare uheldig?
Jeg skriver denne historie fordi jeg oplevede en "spansk service" som måske var et udtryk for, at de synes der var nok fremmede på deres ø. Jeg oplevede også den "spanske service" andre steder hvor jeg var på øen og det var ærligt talt ikke særligt rart.
Den restaurant jeg vil fremhæve på La Palma er "El Jardin de Sal" som ligger på den absolutte sydligste spids på øen. Vejen der til er igennem lavalandskaber og ad smalle veje ned til et sted hvor de udvinder salt fra Atlanterhavet og hvor der et par fyrtårne og en voldsom klippekyst hvor Atlanterhavets bølger slog indover.
Her måtte jeg jo spise og fik kulmule stegt i tempura med en asiatisk inspireret salat. Det var en dejlig middag. Og med en fantastisk service af tjenerne!
Hjemme i Danmark synes min svigersøn i Vestbjerg, at vi lige skulle tage en hurtig tur til København og se et talkshow med Phil Rosenthal og Anne Hjernøe i DR Koncerthuset (pragtfuld hus). Phil Rosenthal kører en serie på Netflix som hedder "Somebody Feed Phil", som både han og jeg har set alle afsnit af. Det er også Phil Rosenthals skyld, at jeg tog til Lissabon. Vi tog et fly til hovedstaden og havde lidt tid tilovers, hvor vi indtog et par stykker smørrebrød på restaurant "Kronborg" i Brolæggerstræde. Og hvilke smørrebrød!
Det kan anbefales!!
Et par timer efter havde vi bestilt bord på restaurant "Klang" i DR koncerthuset hvor vi fik ristede jordskokker på en selleripuré bund og derefter kuller med tilbehør. Det var okay, men hellere ikke mere. Ellers også var vi bare mætte efter de skønne smørrebrød på Kronborg.
Herefter var der talkshow, som du kan læse mere om under Kunst og Kultur.
Glæder mig meget til en ny madtur et eller andet sted i Europa.