Jeg tror mange forbinder tysk mad med det robuste og grove køkken. Og det er ikke helt forkert! Men der findes også meget andet. Bl.a. synes jeg de har nogle fantastiske italienske restauranter, hvor man sjældent har gået forgæves. Det gælder både i Berlin og Hamburg. Vi var på en dejlig og meget velbesøgt italiensk restaurant i centrum af Berlin "L'Osteria". Dem findes der selvfølgelig mange af med det navn. Så jeg har svært ved helt at placere den, men jeg mener det er den der ligger ved Dammtorstrasse. Men under alle omstændigheder så har de noget godt vin og bl.a. lækre og meget store pizzaer med den lækreste tynde, sprøde bund.
På "Ratsherren"-bryggeriet fik jeg en af de gode, men lidt tunge retter. Det var tyske frikadeller med en god tyk sovs med kartofler og grøntsager. Hertil en rigtig dejlig pilsner fra fad. Det kan de: Lave godt øl.
Herudover var der selvfølgelig også karrywurst med fritter til frokost og mere godt øl.